mijn kat plast in huis, boek, zelfhulpboek

Onzindelijkheid is een veelvoorkomend probleem. Toch is het vaak relatief eenvoudig op te lossen, eens baasje en beestje elkaar begrijpen. Dit zelfhulpboek behandelt gedrags-problemen die gerelateerd zijn aan stress. Met onzindelijkheid als leidraad, omdat dit de meest uiteenlopende oorzaken kan hebben en zo de meeste aspecten van kattengedrag aan bod komen.

 

Ben je benieuwd wat stress betekent voor je kat? Wat het betekent als je kat naast de bak plast? EHBO: Eerst Hulp Bij Onzindelijkheid. Waarom verveling een moderne kattenkwaal is? Vraag je je af hoe je een nieuwe kat introduceert? Hoe katten relaties werken als ze in groep leven? Hoe je omgaat met conflicten? Deze handige gids vol praktische tips en concrete oplossingen helpt je om jouw kat (nog) beter te begrijpen.

Auteur: Karin Weuts

ISBN nr : 9789082597905, 244 pagina's

Prijs: 21,95 euro

Verkrijgbaar bij de betere boekhandel

GedragsTherapeut voor Katten, Antwerpen

Over de auteur...

​​

Als gedragstherapeut voor katten is Karin er voor katteneigenaren die vragen hebben over het gedrag van hun dieren. Dit kan zowel informatief zijn, als advies om probleemgedrag op te lossen en/of te voorkomen.

Omdat de leefomgeving van de kat steeds meer afwijkt van haar natuurlijke omgeving en ons levensritme almaar hoger ligt, vragen we een steeds groter aanpassingsvermogen van onze lievelingen.

Dat gaat niet altijd even vlot, waardoor de kat zich op diverse en specifieke manieren uit, niet altijd begrepen of geapprecieerd door de eigenaar. Zo ontstaat steeds vaker probleemgedrag.

Gelukkig is dit meestal op te lossen. Met behulp van adviezen help ze u uw kat beter te begrijpen en door op maat gemaakte therapieën zet ze u graag op weg om het probleemgedrag te verbeteren of op te lossen.

Zo kan de relatie tussen u, uw kat én haar omgeving aanzienlijk verbeteren.

Katten waren altijd al een vaste waarde in haar leven. Het bestuderen van hun gedrag en 'waarom' ze doen wat ze doen werd een passie, dus het was voor haar een evidentie haar passie voor kattengedrag te professionaliseren en studies tot gedragstherapeut te volgen. Sinds 2009 is Karin actief als Gedragstherapeut voor katten in Antwerpen en helpt ze mensen en katten in het opbouwen en/of versterken van een goeie relatie en harmonieus samenleven, met het mentale en fysieke welzijn van de katten als prioriteit.

 

"Ik had nooit gedacht ooit de noodzaak te voelen een boek te schrijven. Maar uit de vele consulten bij mensen thuis om probleemgedrag op te lossen en honderden vragen over (probleem)gedrag die me bereikten via verscheidene kanalen, bleek dat de meerderheid van de onzindelijke katten misbegrepen wordt. Vanuit hun standpunt staan zij erg alleen met hun probleem. Ze worden vaak als daders behandeld, terwijl ze vooral slachtoffers zijn. Ook andere stressgerelateerde problemen worden vaak niet als dusdanig herkend of erkend. Mijn hart bloedt als ik zie hoe die katten hun problemen als het ware uitschreeuwen en hun noodkreten zonder gehoor blijven of de acties die met de beste bedoelingen ondernomen worden hun problemen nog erger maken. Als ik dan bedenk dat slechts een minderheid van de mensen hulp vraagt of zelfs vermoedt dat er een probleem is... dan betekent dit dat vele katten, al dan niet in stilte, jaren met stress en frustratie door het leven gaan of naar een asiel gebracht of geëuthanaseerd worden, terwijl dit kon worden vermeden.

Mijn missie is deze katjes te helpen door iedereen te motiveren zich te verdiepen in de noden van katten en door de middelen aan te reiken om een passend antwoord te geven op hun noodkreten. Zo kunnen gedragsproblemen worden opgelost en voorkomen." Karin

Karin Weuts

GedragsTherapeut voor Katten

Antwerpen

Karin Weuts werkte meer dan 15 jaar als manager, voornamelijk in de Telecom sector. Maar het was een evidentie voor haar de passie voor kattengedrag te professionaliseren en studies tot gedragstherapeut te volgen. Ondertussen is ze reeds 10 jaar actief als gedragstherapeut voor katten en help ze mensen en katten in het opbouwen en/of versterken van een goeie relatie en harmonieus samenleven, met het mentale en fysieke welzijn van de katten als prioriteit. Tevens is ze sinds 6 jaar zaakvoerster van de winkel PurrFect Design. De winkel die online en in het centrum van Antwerpen moderne en kwalitatieve alternatieven biedt voor de traditionele benodigdheden voor katten en honden.

  • mail
  • Facebook Social Icon