Onzindelijkheid is een veelvoorkomend probleem. Toch is het vaak relatief eenvoudig op te lossen, eens baasje en beestje elkaar begrijpen. Dit zelfhulpboek behandelt gedrags-problemen die gerelateerd zijn aan stress. Met onzindelijkheid als leidraad, omdat dit de meest uiteenlopende oorzaken kan hebben en zo de meeste aspecten van kattengedrag aan bod komen.

 

Ben je benieuwd wat stress betekent voor je kat? Wat het betekent als je kat naast de bak plast? EHBO: Eerst Hulp Bij Onzindelijkheid. Waarom verveling een moderne kattenkwaal is? Vraag je je af hoe je een nieuwe kat introduceert? Hoe katten relaties werken als ze in groep leven? Hoe je omgaat met conflicten? Deze handige gids vol praktische tips en concrete oplossingen helpt je om jouw kat (nog) beter te begrijpen.

 

Dit boek is zeer praktijkgericht. Aan de hand van dit boek kun je zelf een analyse maken van de situatie en zo op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem, zodat je het ten gronde kan aanpakken. Met andere woorden, hoe je de boodschap die je kat je vertelt kunt ontcijferen.

Er wordt vrijwel meteen van start gegaan met EHBO (Eerste Hulp Bij Onzindelijkheid) omdat dit in veel gevallen het probleem zal oplossen. Daarna worden de onderwerpen breder bekeken en wordt er dieper ingegaan op de oorzaken en impact van stress, de natuurlijke noden van katten en de gevoeligheden van de onderlinge relaties van katten die in groep leven. Deze kennis is belangrijk om hun op lange termijn een gelukkig leven te geven en om de problemen waar de EHBO ontoereikend was ten gronde te analyseren en op te lossen in de vervolg analyse, die ook uitvoerig wordt uitgewerkt.

Auteur: Karin Weuts

ISBN nr : 9789082597905, 244 pagina's

Formaat: 210mm x 148mm, paperback
Prijs: 21,95 euro

Behandelt onder meer: angstig gedrag, conflicten tussen katten, sproeien,
onzindelijkheid, agressie, overactieve of

lusteloze katten, nieuwe kat of hond introduceren, verhuis of baby op komst en nog veel meer, ...

Hoe wordt uw kat een gelukkige kat.
 

Auteur: Karin Weuts

ISBN nr : 9789082597905

Formaat: 210mm x 148mm

244 pagina's, paperback
Prijs: 21,95 euro

Help! Mijn kat plast in huis.

Het Zelfhulpboek bij stressgerelateerde gedragsproblemen

mijn kat plast in huis, boek, zelfhulpboek

"Hou je van katten? Lees dan zeker dit boek. Want soms is van je kat houden alleen, niet genoeg. Karin Weuts, kattengedragstherapeut legt in heldere bewoordingen uit wat jouw kat nodig heeft voor een gelukkig leven. Een must have!"

Veronique Puts
Kattencolumniste & auteur

Katsign, kattenfotografie, dierenfotografie

Katsign zorgde voor een sprekende cover foto.

 

De blik van Casper is perfect herkenbaar voor het baasje dat vermoedt dat zijn kat een schuldgevoel heeft over het plasje naast de bak, maar wij herkennen de vraag om hulp in zijn ogen.

 

Kattenfotograaf Katty legde dit karakterbeeld vast. Ze streeft naar het optimale natuurlijke beeld van je huisgenoot. Dit alles in hun vertrouwde thuisomgeving, relaxed, in het tempo en op maat van jouw kat. Katsign gebruikt zo weinig mogelijk flitslicht. Zo worden zo veel mogelijk stressfactoren weggenomen voor jouw dier.

Katty gaat letterlijk voor de katten door haar knieën, kruipt mee over de grond en stelt ze op hun gemak. Alles voor die intense en mooie blik van jouw kat!

www.katsign.be