Kies bewust voor de adoptie van een kat...

 

Steeds meer mensen beseffen dat het houden van een (binnen)kat heel wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt, tenslotte is het een klein roofdiertje dat we in huis halen.

Toch leeft het idee 'een kat heeft niets nodig en zorgt voor zichzelf' nog steeds...

Daardoor wordt het welzijn van heel wat katten aangetast en blijft dit een belangrijke reden waarom katten naar het asiel gebracht worden.

Socialiseren is belangrijk voor de mentale gezondheid van je kat

Socialisatie

Een goede socialisatie is belangrijk voor een kitten om het te laten opgroeien tot een gezonde en mentaal stabiele volwassen kat. Het is een uitstekende bagage waar ze heel hun verdere leven baat bij zullen vinden.
De kans op mogelijke gedragsproblemen in de toekomst wordt hierdoor sterk verminderd.

Uiteraard speelt ook aanleg een grote rol, maar hoe dan ook, een goede socialisatie zal de toekomstige mentale gezondheid altijd verbeteren. Katten zijn stressgevoelig, ook al wordt dat niet altijd als dusdanig ervaren. En laat ons ook niet vergeten dat katten van nature solitaire dieren zijn met een groot territorium. Bij ons leven ze veelal op een kleinere oppervlakte en vaak met meerdere dieren samen.

Socialisatie kan enkel in de 14 à 16 eerste levensweken. In die periode dienen ze een veelheid van positieve ervaringen op te doen met mensen en dieren en is het belangrijk dat ze veel ervaringen op doen.
Zowel de fokker of het gezin waarin het kitten geboren werd, als de nieuwe eigenaar zijn spelen hier dus een belangrijke rol in.

 

Lees er alles over op: www.Socialisatie.be