Help! Mijn kat plast in huis

 

mijn kat plast in huis, boek, zelfhulpboek

Behandelt onder meer:
angstig gedrag, conflicten tussen katten, sproeien, onzindelijkheid, agressie, overactieve of lusteloze katten, nieuwe kat of hond introduceren, verhuis of baby op komst en nog veel meer, ...

Maw, hoe wordt uw kat een gelukkige kat.

Onzindelijkheid is een veelvoorkomend probleem. Toch is het vaak relatief eenvoudig op te lossen, eens baasje en beestje elkaar begrijpen. Dit zelfhulpboek behandelt gedrags-problemen die gerelateerd zijn aan stress. Met onzindelijkheid als leidraad, omdat dit de meest uiteenlopende oorzaken kan hebben en zo de meeste aspecten van kattengedrag aan bod komen.

 

Ben je benieuwd wat stress betekent voor je kat? Wat het betekent als je kat naast de bak plast? EHBO: Eerst Hulp Bij Onzindelijkheid. Waarom verveling een moderne kattenkwaal is? Vraag je je af hoe je een nieuwe kat introduceert? Hoe katten relaties werken als ze in groep leven? Hoe je omgaat met conflicten? Deze handige gids vol praktische tips en concrete oplossingen helpt je om jouw kat (nog) beter te begrijpen.

Auteur: Karin Weuts

ISBN nr : 9789082597905, 244 pagina's

Prijs: 21,95 euro

Verkrijgbaar bij de betere boekhandel

"Hou je van katten?

Lees dan zeker dit boek. Want soms is van je kat houden alleen, niet genoeg.

Karin Weuts, kattengedragstherapeut legt in heldere bewoordingen uit wat jouw kat nodig heeft voor een gelukkig leven.

Een must have!"

Veronique Puts,

Kattencolumniste & auteur

Help! Mijn kat plast in huis.

Het Zelfhulpboek bij stressgerelateerde gedragsproblemen

Toen ik jaren geleden besloot mijn passie voor kattengedrag te professionaliseren en studies tot gedragstherapeut te volgen, had ik nooit gedacht ooit de noodzaak te voelen een boek te schrijven.

Maar uit de vele consulten bij mensen thuis om probleemgedrag op te lossen en honderden vragen over (probleem)gedrag die me bereikten via verscheidene kanalen, bleek dat de meerderheid van de onzindelijke katten misbegrepen worden. Vanuit hun standpunt staan zij erg alleen met hun probleem. Ze worden vaak als daders behandeld, terwijl ze vooral slachtoffers zijn. Ook andere stressgerelateerde problemen worden vaak niet als dusdanig herkend of erkend. Mijn hart bloedt als ik zie hoe die katten hun problemen als het ware uitschreeuwen en hun noodkreten zonder gehoor blijven of de acties die met de beste bedoelingen ondernomen worden hun problemen nog erger maken. Als ik dan bedenk dat slechts een minderheid van de mensen hulp vraagt of zelfs vermoedt dat er een probleem is... dan betekent dit dat vele katten, al dan niet in stilte, jaren met stress en frustratie door het leven gaan of naar een asiel gebracht of geëuthanaseerd worden, terwijl dit kon worden vermeden.

Mijn missie is deze katjes te helpen door iedereen te motiveren zich te verdiepen in de noden van katten en door de middelen aan te reiken om een passend antwoord te geven op hun noodkreten. Zo kunnen gedragsproblemen worden opgelost en voorkomen.

 

Dit boek is dan ook heel praktijkgericht. Het is zo opgebouwd dat naast de theoretische kennis heel veel praktische tips worden gegeven. Aan de hand van dit boek kun je zelf een analyse maken van de situatie en zo op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem, zodat je het ten gronde kan aanpakken. Met andere woorden, hoe je de boodschap die je kat je vertelt kunt ontcijferen.

Ik kies ervoor vrijwel meteen van start te gaan met de EHBO (Eerste Hulp Bij Onzindelijkheid) omdat dit in veel gevallen het probleem zal oplossen. Daarna bekijken we de onderwerpen breder en verdiepen we ons in de oorzaken en impact van stress, de natuurlijke noden van katten en de gevoeligheden van de onderlinge relaties van katten die in groep leven. Deze kennis is belangrijk om hun op lange termijn een gelukkig leven te geven en om de problemen waar de EHBO ontoereikend was ten gronde te analyseren en op te lossen in de vervolg analyse.

Behandelt onder meer: angstig gedrag, conflicten tussen katten, sproeien,
onzindelijkheid, agressie, overactieve of lusteloze katten, nieuwe kat of hond introduceren, verhuis of baby op komst en nog veel meer, ...

Hoe wordt uw kat een gelukkige kat.

Auteur: Karin Weuts

ISBN nr : 9789082597905, 244 pagina's

Formaat: 210mm x 148mm, paperback
Prijs: 21,95 euro

Katsign zorgde voor een sprekende cover foto.

 

De blik van Casper is perfect herkenbaar voor het baasje dat vermoedt dat zijn kat een schuldgevoel heeft over het plasje naast de bak, maar wij herkennen de vraag om hulp in zijn ogen.

Katsign, kattenfotografie, dierenfotografie

Kattenfotograaf Katty legde dit karakterbeeld vast. Ze streeft naar het optimale natuurlijke beeld van je huisgenoot. Dit alles in hun vertrouwde thuisomgeving, relaxed, in het tempo en op maat van jouw kat. Katsign gebruikt zo weinig mogelijk flitslicht. Zo worden zo veel mogelijk stressfactoren weggenomen voor jouw dier.

Katty gaat letterlijk voor de katten door haar knieën, kruipt mee over de grond en stelt ze op hun gemak. Alles voor die intense en mooie blik van jouw kat!

www.katsign.be