Hulp nodig?

 

Lees zeker eerst de meest gestelde vragen door in TIPS op deze site. De kans is groot dat u daar al een eind op weg bent gezet voor het oplossen van het probleem.

Staat het antwoord er niet bij? Eenvoudige adviesvragen kan u stellen via Facebook, deze worden zo frequent mogelijk beantwoord.

Vragen?

Email:  info@KattenGedragsTherapeut.be

Door de aard van de werkzaamheden ben ik

telefonisch slecht bereikbaar, vandaar bij voorkeur contact via Facebook of e-mail.

  • mail
  • Facebook Social Icon

Gedragstherapie aan huis

Voor gedragsproblemen die te complex zijn om met advies vanop afstand op te lossen, is er een consultatie aan huis nodig om de situatie ten gronde te analyseren.

Hoewel het een leuk beeld zou geven, is het helaas niet mogelijk met uw kat op de sofa een goed gesprek te voeren om de oorzaak van het ongewenst gedrag te vinden. De oorzaak moet dus achterhaald worden door een gesprek met u – de katteneigenaar – over de problemen, het verleden, de leefomgeving en gewoontes van de kat en eventuele andere dieren in het gezin. Dit gecombineerd met een observatie en een omgevingsanalyse bij u thuis.

Als afsluiting werken we samen een duidelijk stappenplan uit om het probleemgedrag op te lossen waar u onmiddellijk mee van start kan gaan.

Tenzij u doorverwezen bent door een dierenarts, zal u in de meeste gevallen gevraagd worden de kat eerst medisch te laten onderzoeken. Dit omdat gedragsproblemen vaak een onderliggende medische oorzaak hebben. Dit medisch probleem moet dan eerst opgelost worden en pas als het ongewenst gedrag toch aanhoudt wordt een gedragsconsult opnieuw relevant.

De voorkeur geniet dat alle gezinsleden aanwezig zijn tijdens het consult, omdat het belangrijk is dat iedereen de oorzaak van het probleem ten gronde begrijpt en meewerkt aan de uitvoering van het stappenplan om het ongewenst gedrag op te lossen.

Tarief: 140 euro incl btw

  • Indien u zelf geen nota neemt van het stappenplan met de adviezen, dat tijdens het consult wordt besproken, en een uitgeschreven verslag wenst te ontvangen of uw dierenarts een verslag wenst: +35 euro incl btw. U dient dit tijdens het consult kenbaar te maken en het verslag zal binnen de week na het consult worden bezorgd via e-mail.

  • In principe wordt het stappenplan en/of adviezen echter zo opgebouwd en toegelicht dat u voldoende geïnformeerd bent over de te ondernemen acties.

  • Bij gebrek aan een mobiele bancontact, dient er cash voldaan te worden.

Ik doe enkel consultaties in Antwerpen zelf*, maar hou er ook rekening mee dat mijn consultatie-agenda al is volgeboekt tem oktober 2020.

* hieronder een overzicht van mijn collega's die ook in Antwerpen of andere regio's werken.

Wegens de volle agenda, verwijs ik graag door naar mijn collega's kattengedragstherapeuten :

- Joke Decru van Felcan (groot Antwerpen, gt voor katten en honden)

- Benjamin Jacobs van De Katviseur (groot Antwerpen, Limburg en Zuid-Nederland)

Voor gedragsconsultaties buiten Antwerpen, verwijs ik graag door naar mijn collega's Mieke Coomans (Gent, werkgebied tot 1 uur rijden van Gent), Joline De Jaegher (Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams Brabant), Ann van Walleghem (West-Vlaanderen, tot Sint Martens-Latem in OV), Debbie De Rossie (Limburg en het oostelijke deel van Vlaams Brabant), Deirdre Heylen (regio Turnhout)  en Anneke Houbraken (Limburg, tot 40min rijden van Lommel).